zgrada1.jpgzgrada2.jpg

SUVAG (Système Universel Verbotonal d`Audition Guberina) je francuska kratica za metodu „sustav univerzalne verbotonalne akustike govora“ čiji je tvorac akademik Petar Guberina .Prvi Centar za rehabilitaciju sluha i govora osnovan je u Zagrebu 1961.god i poslije se  verbotonalna metoda iz zagrebačke jezgre širi zemljama Europe,Sjeverne i Južne Amerike ,Afrike,Azije i Australije.

Poliklinika za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG Osijek zdravstvena je ustanova specijalizirana za svekoliku problematiku na području sluha, slušanja, govora i jezika. U svom radu Poliklinika koristi verbotonalnu metodu kao dio verbotonalnog sustava. Elektroakustički aparati SUVAG i VERBOTON tehnička su pomagala verbotonalnog sustava.

Verbotonalna metoda,  zasniva se na rehabilitaciji isključivo preko slušanja, omogućava da slušno oštećene osobe mogu komunicirati govorom i biti integrirane u redovni školski sustav, a izbor zvanja postaje dostupan njihovim sklonostima i mogućnostima.

Tijekom proteklih 30 godina, stručni kadar se konstantno usavršavao, što je vrlo bitno za sam rad ustanove. Aktivno smo sudjelovali na brojnim međunarodnim i domaćim verbotonalnim seminarima i kongresima logopeda. Svih ovih godina ostvarujemo stručnu suradnju s Poliklinikom SUVAG Zagreb i ostalim ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu koje se bave istom problematikom.

Korištenjem internetske stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.
U redu